ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΚΑΛΟΙ & ΕΛΚΗ

Ενημερωθείτε για τη θεραπεία των διαβητικών κάλων και έλκων

Διαβητικοί Κάλοι & Διαβητικά Έλκη

Διαβητικοί κάλοι και Θεραπεία

Οι κάλοι μαλακώνουν με υπερήχους, αφαιρούνται με laser και λειαίνονται με ειδικό αποστειρωμένο αποκερατινοποιητή, όπως ο τροχός του οδοντιάτρου αφαιρεί την τερηδόνα από τα δόντια.

Είναι μια ανώδυνη αποστειρωμένη διαδικασία, χωρίς την χρήση ξυραφιού, λεπίδας ή λίμας.

Διαβητικά έλκη και Θεραπεία

Καθαρίζονται με ειδικούς υπερήχους, όπου αφαιρούν τους νεκρωμένους ιστούς και γίνεται προσπάθεια αποστείρωσης με ειδικό laser.

Το διαβητικό έλκος δεν αφορά τον ποδίατρο. Το επιμελείται ο αγγειοχειρουργός που είναι υπεύθυνος για την κλινική Διαβητικό Πόδι και ο λοιμωξιολόγος για την καλλιέργεια των μικροβίων και τη κατάλληλη αντιβιωτική θεραπεία.

Διαβητικοί κάλοι – Θεραπεία με laser

Ενημερωθείτε

Οι κάλοι εμφανίζονται πιο συχνά και αναπτύσσονται πιο γρήγορα στα πόδια των ατόμων με διαβήτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές υψηλής πίεσης κάτω από το πόδι, λόγω της αλλαγής της αρχιτεκτονικής του ποδιού.

Οι κάλοι, αν δεν περιποιηθούν, μεγαλώνουν σε πάχος, ανοίγουν  και μετατρέπονται σε έλκη (ανοικτές πληγές), διότι κάλος σημαίνει νεκρωμένα κύτταρα.

Ποτέ μην προσπαθήσετε να κόψετε τον κάλο στον εαυτό σας ή να σας τον κόψουν άλλοι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έλκη και μόλυνση. Επίσης , μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τους κάλους με χημικά υγρά, διότι μπορεί να κάψετε το δέρμα σας.

Προσιτό κόστος

Το κόστος ενός ιατρικού pedicure με laser είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το κόστος ενός απλού pedicure.

Στείλτε μας φωτογραφία από τα πόδια σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα, εντελώς δωρεάν.