ΔΙΑΒΗΤΙΚΕΣ ΠΤΕΡΝΕΣ

Ενημερωθείτε για τη θεραπεία των διαβητικών πτερνών

Θεραπεία Διαβητικών Πτερνών

Οι υπέρηχοι εφαρμόζονται αρχικά για να μαλακώσουν την υπερκεράτωση (κάλοι της πτέρνας).

Ακολούθως, με laser αποστειρώνουμε τη περιοχή και αφαιρούμε τους πεπαχυσμένους κάλους.

Τέλος, οι πτέρνες λειαίνονται με ειδικό αποστειρωμένο αποκερατινοποιητή, όπως ο τροχός του οδοντιάτρου αφαιρεί την τερηδόνα από τα δόντια. Είναι μια ανώδυνη αποστειρωμένη διαδικασία, χωρίς την χρήση ξυραφιού, λεπίδας ή λίμας.

Ενημερωθείτε

Οι ρωγμές στην πτέρνα του διαβητικού ποδιού συμβαίνουν επειδή το δέρμα είναι εξαιρετικά ξηρό, λόγω έλλειψης εφίδρωσης, με αποτέλεσμα το δέρμα στην πτέρνα του ποδιού να σπάει και να ανοίγει ρωγμές όπως το τσιγαρόχαρτο.

Οι σπασμένες πτέρνες στους διαβητικούς είναι επιρρεπείς σε σοβαρές μολύνσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τρέφουν τα μικρόβια, προκαλώντας τον πολλαπλασιασμό τους, ώστε οι λοιμώξεις να είναι από πολλά μικρόβια ταυτόχρονα.

Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να αναζητηθεί ιατρική θεραπεία στο εξειδικευμένο παράρτημα της κλινικής Διαβητικό Πόδι. Αν οι διαβητικές πτέρνες έχουν ανοίξει (υπάρχει ανοικτή πληγή) και ματώνουν, τότε κρίνεται επείγον να επικοινωνήσετε για άμεση καλλιέργεια του πύου, κατάλληλο καθαρισμό με λέϊζερ και χορήγησης αντιβίωσης από τον λοιμοξιολόγο.

Εξελκωμένη, μολυσμένη πτέρνα σημαίνει μεγάλη πιθανότητα να χαθεί το άκρο.

Διαβητικές πτέρνες πριν και μετά το pedicure με laser

Προσιτό κόστος

Το κόστος ενός ιατρικού pedicure με laser είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το κόστος ενός απλού pedicure.

Στείλτε μας φωτογραφία από τα πόδια σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα, εντελώς δωρεάν.