ΕΞΟΠΛΙΜΟΣ

Διαθέτουμε τον πλέον σύγχρονο & εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Εμπνευστής, οργανωτής & ιδρυτής της κλινικής “Διαβητικό Πόδι” είναι ο κ. Γεώργιος Κούστας, MD. PhD.

Εξοπλισμός laser pedicure για το Διαβητικό Πόδι

Το pedicure μετατρέπεται σε ιατρική πράξη.

Θεραπεύει και περιποιείται το «διαβητικό πόδι», τις αλλοιώσεις του δέρματος και των ονύχων σαν ολοκληρωμένη ιατρική πράξη σε οργανωμένο ιατρικό χώρο και κυρίως χωρίς επαφή με τον άρρωστο λόγω των ειδικών τεχνικών που χρησιμοποιεί.

Το τμήμα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό. Έτσι, δεν μεταδίδονται νοσήματα όπως ηπατίτις, aids, μυκητιάσεις, ονυχογρυπώσεις και άλλα που συχνά συναντάμε στα μη ειδικά κέντρα, διότι οι πράξεις γίνονται με χειρουργικά αποστειρωμένο τρόπο. Η προφύλαξη του «διαβητικού ποδιού» από τις επιπλοκές των παραμορφώσεων και μολύνσεων αποτελεί σκοπό του τμήματος «Κέντρο Ιατρικής Υγιεινής του Διαβητικού Ποδιού».

Το Ιατρικό pedicure με laser στοχεύει να ελαττώσει τον αριθμό και τον βαθμό ακρωτηριασμού.
Επιβάλλεται ο διαβητικός να επισκέπτεται το «Κέντρο Ιατρικής Υγιεινής του Διαβητικού Ποδιού» κάθε 45 ημέρες.

Το διαβητικό νύχι, αλλά και ο διαβητικός κάλος, στο 85% των περιπτώσεων έχει μυκητίαση ή άλλα μικρόβια. Το διαβητικό νύχι είναι παχύ, σκληρό, κίτρινο και ενίοτε κατεστραμμένο και “φαγωμένο” από τους μύκητες και από την μόλυνση.

Μόνο το Laser, οι υπέρηχοι και ο μιας χρήσεως τροχός μπορούν να διορθώσουν τα διαβητικά νύχια και να τα μορφοποιήσουν με ασφαλή τρόπο.

Επιστημονική Ομάδα

Αγγειοχειρουργός
Πάντα πριν το ιατρικό pedicure με laser, ο διαβητικός ελέγχεται από την Αγγειοχειρουργική Επιστημονική Ομάδα της κλινικής Διαβητικό Πόδι, με επικεφαλής τον Αγγειοχειρουργό κ. Κούστα Σ. Γεώργιο, MD. PhD., Διευθυντής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών.
Λοιμωξιολόγος
Η διάγνωση και θεραπεία των μυκητιάσεων και άλλων παθήσεων του δέρματος και των ονύχων στα πόδια και στα χέρια γίνεται από Λοιμωξιολόγο και Δερματολόγο.
Ποδίατροι
Οι ποδίατροι έχουν την ευθύνη της περιποίησης του διαβητικού ποδιού, στα νύχια, στους κάλους, στα έλκη κλπ.
Εφαρμόζουν πρωτότυπες τεχνικές περιποίησης pedicure, όπως laser, υπερήχους και αποκερατινοποιητή, άνευ επαφής με τον ασθενή και κυρίως ανώδυνα.
Δερματολόγος
Η διάγνωση και θεραπεία των μυκητιάσεων και άλλων παθήσεων του δέρματος και των ονύχων στα πόδια και στα χέρια γίνεται από Λοιμωξιολόγο και Δερματολόγο.
Νοσηλευτές
Αποκερατινοποιητής

Αποκερατινοποιητής

Εξαγνίζει τους κάλους και λειαίνει τα νύχια με ειδικό τροχό μιας χρήσεως. Δεν κόβει, δεν τραυματίζει.

Μικροσκόπιο

Μικροσκόπιο

Το μικροσκόπιο μεγεθύνει την εικόνα 25 φορές κι έτσι βοηθά στην διάγνωση των αλλοιώσεων και στον έλεγχο του αποτελέσματος της θεραπείας.

Υπέρηχοι

Υπέρηχοι

Καθαρίζει τα μολυσμένα και νεκρωμένα κύτταρα από τα νύχια και τους κάλους, ανώδυνα.

Laser Μυκητιάσεων

Laser Μυκητιάσεων

Ειδικό Laser για την θεραπεία των μυκητιάσεων των κάτω άκρων.  Η μυκητίαση ονύχων και δακτύλων καθαρίζεται με υπερήχους και αποστειρώνεται με το ειδικό Laser ανώδυνα.

Laser

Laser

Ειδικός τύπος laser όπου αντικαθιστά το ψαλίδι και την πένσα, κόβει τα σκληρά και πεπαχυσμένα νύχια, αφαιρεί τους κάλους, τις παρωνυχίες και τα πετσάκια. Το Laser είναι ανώδυνο και προσφέρει αποστείρωση.

Κλίβανος Αποστείρωσης Υποδημάτων

Κλίβανος Αποστείρωσης Υποδημάτων

Αποστειρώνει και εξαφανίζει την κακοσμία από τα υποδήματα σε μόλις 5 λεπτά, ανεξαρτήτως υλικού, ούτως ώστε να παύσει η επιμόλυνση και διαιώνιση των μολύνσεων. Τα παπούτσια μυρίζουν σαν καινούρια μετά την αποστείρωση.

Κύρια Χαρακτηριστικά του Ιατρικού Pedicure με Laser για το Διαβητικό Πόδι

Εφαρμόζει «τεχνική περιποίηση του Διαβητικού Ποδιού», χωρίς νερό.

Κόβει με Laser, χωρίς νυστέρι.

Λειαίνει με τροχό, χωρίς λίμα.

Αφαιρεί τα νεκρωμένα κύτταρα με υπερήχους.

Αποστειρώνει το πόδι από μικρόβια και μύκητες με Laser.

Δεν κάνει ποδόλουτρο. Όλα γίνονται σε απόσταση, αποστειρωμένα, ασφαλή και κυρίως ανώδυνα.

Το κόστος είναι προσιτό για όλους. Είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το κόστος ενός απλού pedicure.